De ouderraad

‘Het oudercomité’ of ‘de ouderraad’, het klinkt wat oubollig, als een saaie bende zeurkousen die met een vaste regelmaat samenkomen in een stoffig lokaal om er het doen en laten van de school te bespreken.

Vergeet dit beeld! Er wordt inderdaad vergaderd: zo’n5-tal keer per jaar is er een ouderraad, met aanwezigheid van (uiteraard) ouders, maar ook van leerkrachten en directie. Hierop bespreken we onze voorbije en toekomstige activiteiten, bekommernissen van ouders, enz… Er is echter ook tijd voor een hapje en een drankje, wat luchtig gekakel over koetjes en kalfjes, en met wie achteraf nog zin heeft gaan we nog nakaarten in de plaatselijke stamkroeg.

De bekendste activiteit van de ouderraad is de jaarlijkse rommelmarkt. In samenwerking met de directie en het leerkrachten-team is dit een grootse organisatie, waarop we altijd kunnen rekenen op talrijke helpende handen. Met de inkomsten van deze rommelmarkt kunnen we als ouderraad de school financieel ondersteunen in een aantal projecten. Zo bekostigen we o.a. de fluojasjes, schoolreizen, recepties en zorgen we voor klasbudgetten. 

De ouderraad is de ideale plaats om nieuwe mensen te leren kennen: mensen die op een positieve manier betrokken willen zijn bij de school. Je maakt er plezier, vrienden voor het leven en het komt allemaal de school en dus je kinderen ten goede.

Heb je interesse om bij de groep te komen, stuur ons een mailtje, of spreek iemand aan bij de schoolpoort. Niks moet, alles mag! We zullen je met open armen ontvangen.

Ouderraad 2019-2020
ouderraadsbn@gmail.com